Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo smaczne, a na dodatek mile zaskakuje :)
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 32
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 117
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 32
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 117
Składniki
Masło topimy i studzimy. Oddzielamy żółtka i białka. Białka ubijamy z cukrem na sztywną, lśniącą masę. Dodajemy po jednym żółtka ciągle miksując.
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki suche dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy. Dodajemy aromat i dżem, miksujemy mikserem. Do gotowej masy dodajemy cały roztopiony tłuszcz, powoli mieszamy łyżką, aż cały tłuszcz połączy się z ciastem.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Blachę do muffinów smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Można też wykorzystać papilotki (tak będzie szybciej). Łyżką nakładamy ciasto na spód papilotek, łyżeczką nakładamy nutellę lub kawałeczek czekolady. Czekoladę przykrywamy kolejną porcją ciasta. Pieczemy na złoty kolor.