Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt wakacji. Jak to mówią na Maderze, dzień bez poncha, dniem straconym. Aguardente to bimber, w smaku podobny do gruzińskiej chachy lub chorwackiej rakiji. Dużą rolę, smakową, odgrywa miód i cytrusy. Można zrobić albo na samych pomarańczach, albo w połączeniu pomarańczy z cytryną.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 157
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 251
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 157
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 251
Składniki
Pomarańczę i cytrynę sparzyłem, wycisnąłem sok. Alkohol dokładnie wymieszałem z miodem. Dodałem sok, składniki połączyłem. Wstawiłem do lodówki na min. godzinę. Przed podaniem ponownie wymieszałem. PS. Aguardente to bimber z trzciny cukrowej.