Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polędwica pod śmietanową pierzynka...
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 80
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 28
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 89
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 121
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 80
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 28
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 89
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 121
Składniki
cebulę kroimy w grubszą kostkę, a pieczarki przekrawamy na ćwiartki. przesmażamy na rozgrzanym oleju i odstawiamy na bok. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy do niej żółtka i ubitą pianę z białek przesmażone pieczarki z cebulą i sól, pieprz. wszystko delikatnie mieszamy. polędwicę lekko rozbijamy ręką na grubość ok 1 cm i smażymy po angielsku po dwie minuty z każdej strony, tak aby była krwista wewnątrz. Oprószamy solą i pieprzem. Taką polędwicę układamy na blaszce przykrywamy kopulą z przygotowanej śmietany posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku w temperaturze ok 200 stopni przez 10 - 15 min. najefektowniej podawać z pomidorkami koktajlowymi