Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne i soczyste polędwiczki w lekkim sosie warzywno - ziołowym z wyczuwalną nutą goździkową.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
Składniki
Polędwiczkę dzielimy na porcje, rozbijamy je delikatnie dłonią, obtaczamy w mące pszennej pełnoziarnistej i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Zarumienione polędwiczki przekładamy do garnka, zalewamy 0,5 litra zimnej wody i zagotowujemy.
Na pozostałym ze smażenia mięsa oleju, złocimy pokrojoną w kostkę cebulkę, a pod koniec smażenia dorzucamy 2 drobno pokrojone ząbki czosnku.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do gotujących się polędwiczek wraz z podsmażoną z czosnkiem cebulką, lubczykiem, goździkami, szczyptą ziela angielskiego i czarnym pieprzem. Całość dusimy około 40 minut. Pod koniec gotowania sos doprawiamy solą i ewentualnie zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)