Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne wieprzowe mięso duszone w sosie z sera pleśniowego ze śmietaną. Kalorie? Muszą być! Smak? Super! W towarzystwie risotta pyszny obiad. Do tego mizeria...
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6778
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6778
Składniki
Polędwiczki pokrój skośnie na 2 - 3 cm plastry. Rozbij je pięścią na dość cienkie kawałki.
Smaż polędwiczki partiami na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Zdejmij z patelni.
Na tłuszcz ze smażenia wrzuć pokruszony ser pleśniowy i mieszaj do rozpuszczenia.
Dodaj śmietanę. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji...
... włóż na powrót mięso i duś po przykryciem do miękkości. Podawaj z risotto lub ugotowanym ryżem, posypane posiekaną dymką lub natką pietruszki.