Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fani szpinaku łączcie się!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 106
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 41
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 130
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 140
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 106
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 41
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 130
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 140
Składniki
Mrożony szpinak połam na mniejsze kawałki, umieść w rondlu, dodaj czosnek, ew. trochę mleka. Gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż nadmiar wody odparuje.
Następnie zrób w polędwicy otwór przez całą jej długość, np. długim wąskim nożem. Nafaszeruj przygotowanym szpinakiem. Polędwicę zamarynuj w soli, pieprzu, oliwie i usmaż ze wszystkich stron. Po tym zawiń polędwicę w plastry boczku, przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika na ok. 25 min. w temp. 180 stopni.