Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-12-2011
Dobre i tuczace i niezdrowe :)
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 435
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23648
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 106
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 435
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23648
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 106
Składniki
Do zagotowanej wody wrzucamy por pokrojony w okolo 5 cm kawalki. Blanszujemy okolo 3 minuty, wyciagamy i wrzucamy do zimnej wody. To samo robimy z brukselka
Schlodzona brukselke mieszamy razem z porem dodajemy czosnek sol pieprz i wykladamy do naczynia do zapiekania
Przygotowujemy beszamel. Na malym ogniu roztapiamy maslo, gdy roztopione dodajemy make, gdy skladniki polacza sie na gladka jednolita mase, dolewamy mleko , sol pieprz i galke muszkatolowa i caly czas mieszamy do zagotowania. Mieszamy mieszamy mieszamy, beszamel lubi sie przypalic
Polewamy beszamelem warzywa, ser na wierzch i do piekarnika na okolo 40 minut 180 stopni