Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, gdy pogoda nas nie rozpieszcza. Sycąca i rozgrzewająca. Można podawać z ryżem, ja jednak najbardziej lubię ją konsumować w towarzystwie świeżego chleba.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 168
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 290
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 168
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 290
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na maśle.
Marchew obierz. Marchew i kabanosy pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa dołóż do cebuli.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 10 minut. Dosyp chilli, cynamon. imbir, kurkumę i kmin. Wlej mleko. Dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Dodaj fasolkę i koncentrat pomidorowy. Podawaj na ciepło. Tuż przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.