Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę stołówkowe, ale ma swoich zwolenników.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Składniki
Marchewkę pokrój w cienkie półplasterki i razem z ryżem ugotuj w bulionie do miękkości, tak aby większość płynu wchłonął ryż. Dosyp groszek i wymieszaj.
Cebulę pokrój w piórka, mięso w małą kostkę. Usmaż razem na oliwie i dodaj do ryżu z warzywami.
Z masła, mąki, bulionu i zimnego mleka zrób białą zasmażkę. Wymieszaj wszystko w garnku, przypraw do smaku. Podawaj od razu, przybrane natką pietruszki lub koperkiem.