Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto na zakończenie lata, ale nie tylko...
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 231
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 172
Nieco odmieniony przepis na klasyczne naleśniki. Dzięki ubiciu białek na szty...
Odsłon: 180
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 231
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 172
Nieco odmieniony przepis na klasyczne naleśniki. Dzięki ubiciu białek na szty...
Odsłon: 180
Składniki
Upiec jasny biszkopt. Do miski dajemy 3 żółtka i ucieramy na puch z cukrem pudrem (cukru dajemy ile chcemy w zależności, jaki stopień słodkości lubimy ;) ). Następnie dodajemy serek mascarpone i jogurt grecki. Wszystko mieszamy na gładką masę. W drugiej misce ubijamy śmietanę z śmietan-fixami. Łączymy jedną masę z drugą. W garnuszku rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody i dodajemy do masy. Galaretki kroimy w kostkę. Biszkopt po ostygnięciu przecinamy na pół. Masę dzielimy (do przełożenia ciasta więcej), do tej częsci masy dajemy pokrojone galaretki i wykładamy na blat ciasta. Układamy trochę malin i borówek. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy resztę masy. Wyrównujemy górę i boki. Wierzch ozdabiamy resztą owoców. SMACZNEGO! :)