Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 121
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 49
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 147
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 156
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 121
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 49
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 147
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 156
Składniki
Ciasto ciemne :połączyc wszystkie skł, zarobic ciasto , podzielic na 2 równe części , wyłozyc na wysmarowane wcześniej tłuszczem blaszki i upiec w piekarniku przez 15 min, w temp. 190 stopni
Biszkopt: ubic białka dodac cukier , potem żółtka( wymieszane wczesniej z octem i olejem), na końcu mąki (połaczone wcześniej z proszkiem do pieczenia) i upiec
Masa : 1 szkl mleka zagotowac z cukrami , resztę mleka wymieszac z mąką pszenną i ziemniaczaną) gdy cukry z mlekiem zaczną się gotowac dodawac po małym kawałku cała margaryne i mieszac aż się rozpuści , na końcu dodac mąkę i cały cas delikatnie mieszając pozostawic na małym ogniu aż zrobi się gęsty budyń , Gdy gotowy ciepłym przełoży placki . Najpierw ciemne ciasto , póżniej biszkopt i znowu ciemne i na koniec polewa i gotowe .
Smacznego