Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to królowa jesieni, a ten placek, to wspaniały deser na jesienne popołudnie. Bez pszennej mąki i cukru.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 88
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 19
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 56
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 206
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 88
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 19
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 56
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 206
Składniki
Obierz dynię, przekrój na pół, wyskrob pestki i pokrój na kawałki. Około 10-15 minut duś w garnku z małą ilością wody, aż dynia będzie miękka.
Ugotowaną dynię zmiksuj i przestudź.
W misce ubij zmiękczonej masło ze stewią Natusweet, dodaj jajka, dwie łyżki mielonych migdałów, mąkę z proszkiem do pieczenia i wlej puree z dyni. Dokładnie wymieszaj.
Do wymieszanego ciasta dodaj resztę mielonych migdałów i kilka kropli soku z cytryny. Jeśli ciasto jest za gęste, rozcieńcz je odrobiną letniego mleka.
Wlej ciasto do natłuszczonej tortownicy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 45 minut.