Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka wersja placków ziemniaczanych z dodatkiem sera :-)
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z olejem wyłożyć połowę ciasta, rozsmarować na dosyć cienki placek, ułożyć na nim plastry sera i przykryć resztą ciasta. Smażyć na średnim ogniu tak aby placek się nie przypiekł, a usmażył w środku. Gdy spód placka przyrumieni się przewrócić go na drugą stronę i smażyć do zrumienienia. Placek podałam z sosem pomidorowym. Smacznego :-)