Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumiane i słodkie, przygotowane z jesiennych owoców
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 93
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 93
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i szczyptę soli. Dodajmy do tego kefir i jajko. Całość miksujemy.
Gruszki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą gruszkę wrzucamy do miski z ciastem i mieszamy dokładnie łyżką.
Kładziemy po łyżce ciasta na rozgrzaną i polaną olejem/oliwą z oliwek patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron.