Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które może być obiadem, kolacją lub przekąską na słodko. Robi się je w 5 minut. Najlepsze z domowym dżemem :)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 76
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 26
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 86
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 120
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 76
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 26
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 86
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 120
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, wiórki kokosowe - wszystko mieszamy. Wbijamy jajka, dolewamy mleko kokosowe, roztopioną margarynę, płaską łyżkę cukru pudru oraz rum - masę dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Na rozgrzany na patelni olej kładziemy placki (1 łyżka - 1 placek) i smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z domowym dżemem.