Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, lekkie placuszki przygotowane z dwóch serów z dodatkiem konfitury malinowej...polecam ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Żółtka zmiksować z cukrem. Białka ubić na sztywna pianę. Do ubitych żółtek dodać oba sery i zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i całość zmiksować. Na końcu dodać ubita pianę i delikatnie ciasto wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Podawać z konfiturą malinową. Smacznego!