Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten sposób możesz wykorzystać ziemniaki, które zostały z poprzedniego dnia
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 55
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 353
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3620
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 55
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 353
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3620
Składniki
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj jajka i mąkę. Zagnieć, uformuj gruby wałek na opruszonej mąką stolnicy. Pokrój go, ulep owalne placki i odrazu wkładaj je na gorący olej. Smaż z obu stron na złoto, podawaj na gorąco, odrazu po zdjęciu z patelni.
Dobrym dodatkiem jest pikantny sos pomidorowy. Placki można też przestudzić i posmarować pastą z wędzonej makreli. Dobrze smakują też z sosami pieczeniowymi, majonezowymi i śmietaną. W wersji dla dzieci można podać je po prostu posypane cukrem.
SMACZNEGO!