Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki .
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Składniki
Wykonanie: Kapustę zalać niedużą ilością gorącej wody, ugotować do miękkości, odcisnąć i drobno posiekać. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą, dodać kapustę, jajka, przyprawy do smaku. Dodać mąkę i bardzo starannie wymieszać. Tłuszcz rozgrzać na patelni, kłaść łyżką niewielkie placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.