Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Kuchnia niemiecka ,przysmak z Bawarii.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 79
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2805
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 79
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2805
Składniki
Obrane ziemniaki starłem na tarce o dużych oczkach. Odciśniętą kapustę dodałem do ziemniaków razem z jajkiem i mąką . Przyprawiłem do smaku , wymieszałem. Z masy usmażyłem placuszki na oleju ( po 3 minuty z każdej strony). Śmietanę przyprawiłem sokiem z cytryny , solą i pieprzem. Na placki nałożyłem śmietanę i łososia. Ozdobiłem koperkiem.