Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja na placki ziemniaczane z duszoną białą kapustą, z dość mocnym aromatem piwa. Prosto, klasycznie, po polsku.
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 39
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 730
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41915
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 39
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 730
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41915
Składniki
Kapustę poszatkować, cebulę obrać i pokroić w piórka. Na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę, dodać kapustę, pół szklanki wody, dusić 5 minut pod przykryciem. Następnie dodać utarte na tarce jabłka, sok jabłkowy, piwo, przyprawy. Całość dusić do miękkości kapusty i odparowania płynu. Teraz czas na placki ziemniaczane. Surowe ziemniaki utrzeć, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, jajko, przyprawy. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Placki smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby miały złoty kolor. Po upieczeniu przełożyć duszoną kapustą. Smacznego.