Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-10-2012
Jest niedziela, jest i rosół w polskim domu. Brak pomysłu na wykorzystanie kurczaka z rosołu? Oto i pomysł: placki ziemniaczane z pysznym sosem
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
5 ziemniaków starłam na tarce (duże oczka), drobno posiekałam 1 dużą cebulę, dodałam 1 jajko, 5 łyżek mąki, vegetę i pieprz do smaku. Smażyłam placuszki o średnicy 8 cm na niewielkiej ilości oleju.
Czas na sos: na łyżce oleju podsmażyłam białą część pora pokrojoną w półtalarki. Do podsmażonego pora dodałam mięso kurczaka z rosołu, 2 łyżki śmietany 18% i osoliłam i opieprzyłam do smaku. Sos wykładamy na usmażone placki ziemniaczane.