Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i pożywne placuszki marchewkowo - ziemniaczane z dodatkiem koperku. Danie jest proste oraz szybkie w przygotowaniu i będzie świetnym rozwiązaniem na błyskawiczny obiad. Placuszki idealnie komponują się z gęstą śmietaną, kremowym jogurtem lub sosem czosnkowym. Smacznie polecam :D
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Obrane ziemniaki, marchewkę oraz cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wylewamy masę na sitko ustawione na naczyniu i delikatnie odciskamy. Następnie odlewamy delikatnie sok zostawiając na dnie skrobię ziemniaczaną, którą dodajemy do starych warzyw. Do masy warzywnej dodajemy także jajko, żółtko, 1 łyżkę kefiru, kurkumę, pieprz oraz mąkę i dokładnie mieszamy.
Masę doprawiamy solą do smaku i dodajemy pokrojony drobno koperek oraz 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku - ponownie mieszamy.
Porcje masy przekładamy na patelnię, na której dobrze rozgrzaliśmy olej rzepakowy.
Placuszki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączmy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe placuszki podajemy ze śmietaną, jogurtem lub sosem czosnkowym. Życzę smacznego! :)