Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa placków ziemniaczanych. Lekko czosnkowe ,delikatne i aromatyczne.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2810
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 134
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 95
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2810
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 134
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 95
Składniki
Cukinie opłukałem ,odciąłem końce ,starłem na tarce o dużych oczkach ,oprószyłem solą i odstawiłem na 15 min ,odcisnąłem. Dodałem posiekaną cebulę i koperek ,jajka ,mąkę ,starty na grubych oczkach parmezan i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do smaku doprawiłem sokiem z cytryny ,solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszałem. Na rozgrzany tłuszcz wkładałem po łyżce masy i smażyłem z obu stron na rumiano.