Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie mięsno-warzywne z dodatkiem sosu czosnkowego , które może być podane na obiad jak i samodzielne danie. POLECAM!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Składniki
Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę
Pieczarki obrać i pokroić w paski.
Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
Por i seler naciowy pokroić w cienkie plasterki
Wszystkie składniki dobrze wymieszać, doprawić solą, pieprzem papryką słodką. Soli dodajemy nieco więcej, ponieważ pieczarki nie były wcześniej niczym doprawiane i "zabiorą dla siebie" sporo soli.
Jajka roztrzepujemy i dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i suchy czosnek. Dokładnie wyrabiamy ciasto o dość gęstej konsystencji. Wlewamy do mięsnej masy , mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok.30 minut.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy niewielkie placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Podajemy do ziemniaczków lub ryżu i z sosem czosnkowym, na który podam przepis. Życzę SMACZNEGO!