Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto a dodatek wiśni sprawia,że jest jeszcze smaczniejsze i wilgotniejsze
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34503
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34503
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Masło posiekać z mąką zmieszaną z proszkiem i solą,trzema łyżkami cukru i żółtkami.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 kule (jedną trochę większą a dwie mniejsze). Jedną z mniejszych kul zagnieść z kakao.Każdą kulę owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na ok 30 min lub na całą noc do lodówki.
Białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru.Większą kulę jasną zetrzeć na tarce na grubych oczkach i wyłożyć równomiernie na blachę (u mnie wymiary 25x30),na startym cieście rozłożyć warstwę dżemu a na dżem poukładać wiśnie.Na wiśnie zetrzeć kulę ciasta ciemnego z kakao,pokryć pianą z białek a na pianę zetrzeć kulę ciasta jasnego.Piec ok 40-45 min w temp.180 st,smacznego:)