Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na kruchym spodzie.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, margaryny, proszku do pieczenia, śmietany, żółtek i cukru. Odstaw do lodówki na ok. godzinę
Ciasto podziel na 2 części. Pierwszą wyłóż na blaszkę do pieczenia i posmaruj konfiturą wymieszaną z orzechami, oprósz to kaszą manną. Następnie wyłóż pianę ubitą z białek. Na sam koniec pokrusz resztę ciasta. Piecz ok. 45 minut w 175°C . PS. Jeżeli chcesz możesz pokruszyć też część ciasta między konfiturą a pianą :) Smacznego :)