Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak morskie ryby... Ale i pstrąg, szczególnie z grilla - dobra rzecz. Dzisiaj pstrąg z masełkiem czosnkowo - pietruszkowym.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 338
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 92
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 338
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 92
Składniki
Przygotuj masło czosnkowo - pietruszkowe. Natkę, kolendrę i czosnek z grubsza posiekaj. Przełóż do miski i dodaj masło. Utrzyj blenderem na gładką masę. Przełóż na folię i zawiń w rulon. Włóż do lodówki, aby stwardniało.
Przygotuj ryby - sprawione pstrągi dokładnie umyj, natrzyj z zewnątrz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązkę pietruszki i masło czosnkowo - pietruszkowe. Ryby ponacinaj skośnie nożem z obu stron, posmaruj dobrze oliwą z każdej strony, zawiń w folię aluminiową. Z folii zrób pakieciki, które będzie można otworzyć na grillu, aby dopiec ryby. Odłóż na godzinę do lodówki. Piecz na grillu ok. 5 - 7 minut z każdej strony.
Podawaj z ziemniakami z wody i smażonym szpinakiem (tak podają np. makrele w Chorwacji) lub np. z warzywami z grilla i bagietką. Udekoruj ćwiartką cytryny.