Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No co?!? Pycha wszak musi być :P <3
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2796
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 130
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 92
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2796
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 130
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 92
Składniki
W mleku rozpuszczamy masło, miąższ z wanilii i cukier waniliowy. Studzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując, dodajemy (stopniowo) cukier (ksylitol). Następnie do białek, stopniowo, dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy (wolne obroty). Cały czas mieszając, dodajemy roztopione masło, mąkę z proszkiem. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. (25x30) Truskawki kroimy na pół, oprószamy mąką, układamy na wierzchu ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy ok. 60 min (góra, dół). Posypujemy cukrem pudrem.