Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, dzisiaj podzielę się z Wami moim sprawdzonym przepisem na spaghetti bolognese, które może być dla Was pomysłem na szybki obiad lub przekąską gdy wpadną znajomi z niezapowiedzianą wizytą.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 763
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 763
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 52
Składniki
Przygotowanie spaghetti: 1. Obieramy cebule i czosnek, cebulę kroimy w drobną kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę po czym dodajemy mięso i smażymy do momentu uzyskania sypkości i złocistej barwy, w między czasie rozdrabniamy powstające grudki mięsa. 3. Dodajemy sól, paprykę, oregano, bazylię oraz zioła prowansalskie, dobrze mieszamy. 4. Dodajemy sok z pomidorów, wciskamy czosnek praską, doprawiamy solą i pieprzem. 5. Nasz sos bolognese dusimy na średnim ogniu tak długo, aż się zredukuje do naszej ulubionej konsystencji. 6. Tak przygotowany sos podajemy z makaronem spaghetti al dente posypanym serem.