Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste i przepyszne
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12138
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 219
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12138
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 219
Składniki
Pieczemy biszkopty i pozostawiamy do ostygnięcia. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, wsypujemy na patelnię, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez chwilkę tak, żeby trochę zmiękły ale zachowały kształt.
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i zalewamy jabłka odstawiamy do wystygnięcia
Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy starte na grubych oczkach princeski i pół białej czekolady. Dodajemy też ostudzoną, rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę.
Przełożenie; biszkopt->na to tężejące jabłka->drugi biszkopt->masa->posypać pozostałą czekoladą startą na tarce i odstawić do lodówki, żeby stężało. smacznego