Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowatorski sposób na podanie przekąsek.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Na patelni lub w garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju lub masła. Wrzuć do tego zamarznięty szpinak. Dodaj 1 roztrzepane jajko, 1 zeszklony ząbek czosnku, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz do smaku. Często mieszaj, gotuj aż do całkowitego rozmarznięcia szpinaku. Pozostaw do wystygnięcia, po czym dodaj drobno pokrojoną 0,5 cebuli. Gotowym szpinakiem faszeruj jedną połówkę foremki.
Do drugiej połówki włóż pół plasterka cytryny, jeżeli jest cieniutko pokrojona – nie ma konieczności obierania ze skórki. Pokrój łososia w paski (dł. ok 4-5 cm), a następnie połóż na/obok pół plasterka cytryny.