Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, smaczne. Od dawna szukałam takiego przepisu aż w końcu nastał ten piękny dzień:)
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1268
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1268
Składniki
z drożdży, cukru, soli, mleka zrobić zaczyn. Do dużej miski wsypać mąkę(ale najpierw radzę wsypać ok 60 dag gdyż ilość mąki musimy ustalić indywidualnie gdyż to zależy od konsystencji ciasta), zaczyn, i miękką margarynę pokrojoną w male kawałki. Wyrobić ciasto
ciasto się nie za dobrze wałkuje gdyż czasami może się przyklejać do wałka. Można albo rozwałkować ciasto, pokroić na kwadraciki, nałożyć odrobinę marmolady i skleić rogi. Można też odrywać kawałeczki ciasta, spłaszczyć i ułożyć na wierzch trochę marmolady. Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku do 200 stopni-ciastka pieką się bardzo szybko i szybko znikają:) Na końcu zimne już ciasteczka posypać cukrem pudrem