Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 151
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 837
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 151
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 837
Składniki
W garnku zagotować wodę ze szczyptą soli , masła, poczekać aż masło się rozpuści.
Do garnka przesiać mąkę, mieszając poczekać, aż wszystkie składniki się połączą.
Garnek zestawić z ognia masę lekko przestudzić. Do przestudzonej masy dodać szczyptę proszku do pieczenia, wmieszać mikserem pojedynczo jajka.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem, masę przełożyć do szprycy, wyciskać ciasteczka, jeśli nie mamy szprycy można użyć 2 łyżki.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 30minut.
Upieczone jeszcze ciepłe ptysie przekroić na pół.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem ze śmietan-fiksem, dodać cukier puder, cytrynę umyć i otrzeć skórkę, sok wycisnąć, razem z adwokatem dodać do śmietany. Ptysie nadziać kremem.