Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z pomysłów na pyszny domowy obiadek.
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23611
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 75
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23611
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę oraz ser. Wbij jajko. Przypraw. Wyrób gładką masę. Z mięsnej masy uformuj kulki. Obtocz je w mące. Pulpety obsmaż ze wszystkich stron na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. W rondelku rozgrzej pozostałą oliwę. Wrzuć kostki cebuli, mieszając usmaż na szklisto. Do cebuli dołóż plasterki pieczarek. Smaż razem kilka minut. Wlej bulion.
Przypraw do smaku. Całość zagotuj. Do rondelka z pieczarkami włóż usmażone pulpeciki. Przykryj i duś na bardzo małym ogniu około 10 minut. Pod koniec duszenia do garnka wlej śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszając podgrzewaj, aż sos zgęstnieje, ew. ponownie przypraw do smaku.