Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w sosie koperkowym z marchewką
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1659
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 74
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1659
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 74
Składniki
Zaczynam od nastawienia wywaru na sos. U mnie jak na rosół -marchew,pietruszka,kawałek selera, cebula i natka pietruszki
Mięso łączymy z jajkiem namoczoną i wyciśniętą bułką czerstwą. Przyprawiamy solą,pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Całość wyrabiamy ręką i jak trzeba to dodajemy bułkę tartą. Formujemy kulki i obtaczamy w mące. Następnie z wywaru wyciągamy warzywa i wkładamy pulpety Gotujemy jakieś 30min. W tym czasie siekamy drobno koperek. W miseczce łączymy Jogurt naturalny z mąką i wlewamy do pulpetów. Wrzucamy 100gr.masła,posiekany koper i finalnie przyprawiamy. Marchewke z wywaru kroimy w plasterki i też dokładamy do sosu. Gotujemy jeszcze 5/10min.i gotowe. Ja podaje z kaszą gryczaną i ogórkiem małosolnym. Smacznego !!!