Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane pulpety są delikatne i niesamowite w smaku.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3483
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 801
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3483
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 801
Składniki
Mięso mielimy na średniej wielkości oczkach. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, przyprawy ( majeranek, sól, ¼ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki pieprzu ziołowego) i kilka łyżek zimnej wody. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy i formujemy z nich pulpety ( wielkość i kształt zależą od naszych preferencji). Pulpety obtaczamy w mące, podsmażamy na rozgrzanym oleju ( z każdej strony) i zalewamy gorącym bulionem. Całość chwilę podgrzewamy, dodajemy passatę razem z cynamonem i czosnkiem staropolskim. Po 15 minutach wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy na średnim ogniu ( bez przykrycia ) do uzyskania przez nas ulubionej gęstości sosu. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.