Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasto dopełnione nutką wanilii - pyszne, słodkie i puszyste.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Piekarnik nastaw na 180 stopni. Natłuść masłem dno formy do pieczenia (około 20 cm średnicy). W misce utrzyj masło z cukrem aż stanie się lekkie i puszyste. Dodaj po jednym jajku naraz, dobrze mieszając składniki. Rozgnieć banany widelcem i dodaj do miski wraz z olejkiem waniliowym. Wymieszaj proszek do pieczenia z mąką i wsyp je do reszty składników. Połącz mąkę z masą, mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełóż do formy do pieczenia i piecz 50 minut w 180 stopniach.
Polecam dodać deserowi więcej smaku kładąc na niego cytrynowy lukier. 2 szklanki cukru pudru wymieszać z dwoma łyżkami soku z cytryny. W razie problemów z połączeniem składników ostrożnie dodawać po pół łyżeczce letniej wody.