Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis mam dla was bardzo proste, smaczne wprost rozplywajace sie w ustach ciacho Bounty Goraco polecam !!!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2068
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 20
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 16
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2068
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 20
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 16
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Składniki
Biszkopt: Oddzielamy bialka od zoltek. Bialka ubijamy na sztywno. Nastepnie nie przerywając ubijania dodajemy cukier, zoltka a na koniec make z proszkiem i kakao ( make, proszek i kakao mozna wymieszac razem ). Mieszac na małych obrotach az skladniki dobrze sie polacza. Mase przelewamy na blache ( u mnie 25x35 ) wylozonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170-180°C przez około 30 minut. Upieczony odstawiamy do ostygniecia
Masa Kokosowa : Mleko zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym . Kolejno wsypujemy kokos i gotujemy do zgestnienia masy. Mase cały czas mieszamy zeby sie nie przypalila, Kiedy juz zgestnieje do goracej masy dodajemy maslo od czasu do czasu mieszajac.Mase odstawiamy do ostygniecia a kiedy bedzie zimna wykładamy ja na biszkopt. Rownamy.
POLEWA: Wszystkie skladniki polewy umieszczamy w misce i rozpuszczamy nad kapiela wodna. Lekko ja przestudzamy . Wylewamy na ciasto, rownamy i schladzamy w lodowce (najlepiej na cala noc ) zeby dobrze się kroilo. Zycze smacznego :))