Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka orkiszowe - zdrowe i pyszne :)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2526
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1072
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4653
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2526
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1072
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4653
Składniki
Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z kardamonem, mleko i znów zmiksujemy. Owijamy ciasto folią spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki (ich wielkość zależy od wielkości stempelka lub foremki) . Układamy na blaszce w niewielkim odstępie i przyciskamy stempelkami. Jeśli używamy foremek - tu trochę więcej zabawy - odciskamy foremkę w cieście i zbieramy ciasto pozostałe dookoła foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 minut lub do zbrązowienia brzegów. Studzimy i gotowe :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)