Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny jabłecznik z masą jogurtową
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 31
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 85
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 13
Elegancki deser z PRL-u to pyszna propozycja, którą przygotujesz szybko i to...
Odsłon: 386
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 31
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 85
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 13
Elegancki deser z PRL-u to pyszna propozycja, którą przygotujesz szybko i to...
Odsłon: 386
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, żółtka, wymieszać. Wyłożyć na blachę. Piec ok. 30 min. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Dodać cukier, masło i podgrzewać przez około 4-5 minut, mieszając, aż jabłka zmiękną. Dodać kisiel w proszku i mieszać, aż się rozpuści, zdjąć z ognia. jabłka przełożyć na biszkopt i wyrównać, odstawić do ostygnięcia. Masa jogurtowa : galaretki truskawkowe rozpuścić w jednej szklance gorącej wody. Odstawić do Przestygniętą galaretkę wymieszać z jogurtem i rozprowadzić masę jogurtową na ostygniętych jabłkach. Ciasto wstawić do lodówki na 1-2 godziny przestygnięcia.