Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-bakaliowy smak z nutką cytrynową, jednym słowem pychota
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4995
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4995
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
Na spód tortownicy ułożyć biszkopty, bakalie pokroić podzielić na 3 części, 1 galaretkę wymieszać z 1 łyżeczką żelatyny i rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Do 1 serka dodać 1 łyżkę kakao i 1 saszetkę czekolady, wymieszać i dodać tężejącą galaretkę i bakalie, wyłożyć na biszkopty, dać do lodówki
Mleko skondensowane ubić, dodać 2 łyżki kremu, 1 łyżkę kakao i saszetkę czekolady i tężejącą galaretkę, wymieszać, dodać bakalie, wyłożyć na pierwszą warstwę.
Trzecia warstwa taka sama jak pierwsza. Do dekoracji-śmietankę ubić dodać krem czekoladowy udekorować dekoratorem, można posypać czekoladą i smacznego.