Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 17
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5459
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 17
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5459
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Składniki
1) Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i rozcieramy z odrobiną soli. 2) Twaróg rozgniatamy widelcem lub miksujemy z dodaną śmietaną lub jogurtem i dodajemy ząbek czosnku. 3) Cebulę siekamy w drobną kostkę i łączymy z masą serową, doprawiając całość solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki, koperkiem oraz szczypiorem (w ilości jaką lubimy). 4) Ziemniaki gotujemy w mundurkach (można je posolić w czasie gotowania). Po ugotowaniu kroimy na pół i każdą połowę smarujemy obficie masłem i nakładamy masę serową.