Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone boczniaki w pomidorach, to taka propozycja na danie przypominające leczo.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 492
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23669
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 112
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 492
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23669
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 112
Składniki
Przygotowałem składniki :cebulę i kiełbasę pokroiłem w plasterki. Czerwoną paprykę po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pokroiłem w paski. Boczniaki opłukałem i pociąłem w dość grube paski. Pomidory sparzyłem, zdjąłem skórkę i pokroiłem w dość grubą kostkę. Marchewkę obrałem i pokroiłem na plasterki. W rondlu rozgrzałem oliwę, wrzuciłem cebule , którą zeszkliłem. Dodałem paprykę i marchewkę. Dusiłem pod przykryciem do miękkości. Następnie dołożyłem pomidory i boczniaki, Doprawiłem solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym. Ponownie dusiłem pod przykryciem. Pod koniec dodałem słodką paprykę i majeranek. Podałem z ryżem.