Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca i co najważniejsze pełna witamin!!!
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 79
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2911
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 230
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2557
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 79
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2911
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 230
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2557
Składniki
Do gotującej się wody (ilość zależy od tego jak gęstą zupę chcemy uzyskać) wrzucamy kostki rosołowe, brokuły, szpinak, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy wszystko do miękkości. Przyprawiamy odrobiną kardamonu, curry, imbiru i do smaku pieprzem i vegetą. Po ugotowaniu miksujemy wszystko blenderem - należy uważać żeby się nie poparzyć. Dodajemy śmietanę.
Krem podawać można z grzankami lub z groszkiem ptysiowym. Jeśli zrobimy zupkę troszkę lżejszą można podawać ją z kluskami lanymi (Tak jak na zdjęciu). Posypujemy na talerzu pietruszką.