Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne z cukrem pudrem na słodko.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1517
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 57
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1517
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 57
Składniki
Drożdże rozetrzeć z paroma łyżkami mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do mąki dodać pozostałe mleko, wodę, roztrzepane jajo, sól, oraz wyrośnięte drożdże. Energicznie rozmieszać drewnianą łyżką, dodać jabłka.
Ciasto wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką racuchy i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać z cukrem pudrem.