Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry pomysł jak nam zostanie ziemniaków z obiadu :)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 176
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 207
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 287
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 176
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 207
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 287
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa (ja mielę w maszynce). Drożdże rozrobić z mlekiem. W misce utrzeć mikserem ziemniaki, jajka, mąka, drożdże, masło, sól. Wyrobić na gładką masę i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażyć z obu stron. Racuchy podawać gorące z kwaśną śmietaną. Smacznego