Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i pyszny sposób na obiad.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 97
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1030
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 97
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1030
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać mleko, jajko, cukier wanilinowy i szczyptę soli. W małej miseczce rozpuścić drożdże w cukrze i dodać do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszać aż ciasto będzie jednolite.
Przygotowane ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego ciasta dodać obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki jabłka wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką wcześniej przygotowane ciasto. Placuszki smażyć z obu stron. Usmażone placuszki można podawać z cukrem pudrem, konfiturą lub dżemem. SMACZNEGO!