Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z patisonem są też smaczne.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4442
Szybka i smaczna
Odsłon: 322
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 150
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 324
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 527
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4442
Szybka i smaczna
Odsłon: 322
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 150
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 324
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 527
Składniki
Wykonanie: Mąkę kukurydzianą zalać dwoma filiżankami gorącej wody i odstawić na 10 minut. Patisona pokryć i rozgotować w niedużej ilości wody, po czym rozgnieść widelcem. Wlać ciepłe mleko, dodać obie mąki, jajka,, cynamon, cukry waniliowe, proszek do pieczenia, sól do smaku i całość dokładnie zmiksować. Rozgrzać tłuszcz na patelni, smażyć niewielkie placuszki z obu stron na złoty kolor.