Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny i niskokaloryczny krem kokosowy. Idealny dla kokosomaniaków dbających o linię:) Krem jest dosyć pożywny, więc nadaje się również na śniadanie.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 66
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 93
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 66
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 93
Składniki
Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, aby pozbyć się ewentualnej goryczki. Kaszę przekładamy na garnuszka, zalewamy 200 ml mleka i 50 ml wody. Gotujemy do miękkości, często mieszając. Ugotowaną kaszę odstawiamy na około 10 minut do przestygnięcia.
Przestudzoną kaszę blendujemy na krem. Następnie dodajemy 100 ml mleka oraz mleko granulowane ( ewentualnie łyżeczkę stewii) i dokładnie mieszamy. Dodajemy 1,5 łyżki kokosu oraz migdały i ponownie mieszamy. Przekładamy do pucharka. Pozostałym kokosem posypujemy górę. Spożywamy od razu lub lekko schładzamy. SMACZNEGO:)