Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa rodzaje pysznych i łatwych do przyrządzenia zdrowych słodyczy! Wszystko bez dodatku cukru!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Kaszę musimy wypłukać w ciepłej i zimnej wodzie. Następnie gotujemy ją w dwóch szklankach mleka roślinnego (proporcja zawsze 2 do 1) aż wchłonie całe mleko. Od czasu do czasu musimy kaszę zamieszać. Dodajemy miód, masło i wiórki kokosowe. Wszystko mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Jeśli chcemy zrobić trochę "kakaowych" to proponuję do połowy masy dodać jedną łyżkę karobu. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować te pyszności krok po kroku. Link znajduje się powyżej. Smacznego! :)